Pieczeń z jajkiem
- Forum: Pieczeń z jajkiem
Jak gotujemy jajka do takiej pieczeni? Na miękko czy na twardo?
Staż w Gotujmy: 2951 dni
Miasto: -
Jak gotujemy jajka do takiej pieczeni? Na miękko czy na twardo?
Gdzie można kupić miękkie figi? Nie chodzi o świeże tylko te kandyzowane? Te co są u nas w sklepach są tak twarde, że można nimi okno wybić.
Dzięki. Zrobię na miękko. Mam nadzieję, że dojdzie podczas pieczenia
Chciałam zrobić czekoladowego buta. Jaka czekolada będzie do tego najlepsza? Dodam, że to mój debiut
Mam pytanie. Czy pieczenie babki w formie silikonowej trwa tyle samo co w tradycyjnej czy czas pieczenia jest inny?
mocsłodkości napisał(a): biedroneczki napisał(a): Chciałam zrobić czekoladowego buta. Jaka czekolada będzie do tego najlepsza? Dodam, że to mój debiut
Odważna jesteś Pochwalisz się efektem?
Nie dziękuję Jak mi wyjdzie dam znać.
misia5 napisał(a): biedroneczki napisał(a): Chciałam zrobić czekoladowego buta. Jaka czekolada będzie do tego najlepsza? Dodam, że to mój debiut
Będzie ciekawie Zamiast czekolady użyj kuwertury. Nie trzeba jej temperować i będziesz miała połysk. W sklepach jest mleczna, gorzka i biała. Od Ciebie zależy jakiej użyjesz
Nie pomyślałam o kuwerturze. Można ją dostać w sklepach czy trzeba szukać na internecie?
Co zrobić, żeby domyć ręce po burakach? Dwie godziny pucuję i nic :/
Czym najczęściej faszerujecie jajka? Szukam inspiracji bo zwykła pasta jajeczna lub za sama z dodatkiem chrzanu choć pyszna już się przejadła.
Zostałam poproszona o przygotowanie półmisków z wędlinami i serami. Macie pomysł jak je udekorować żeby przyciągały wzrok i zachęcały do jedzenia?