Twarda pieczona kaczka
- Forum: Twarda pieczona kaczka
Uwielbiamy pieczone kaczki. Robimy je jak tylko jest okazja. Ostatnio upieczona kaczka była twarda i łykowata. Co mogło być przyczyną?
Staż w Gotujmy: 3237 dni
Miasto: -
Uwielbiamy pieczone kaczki. Robimy je jak tylko jest okazja. Ostatnio upieczona kaczka była twarda i łykowata. Co mogło być przyczyną?
Moczycie wątróbkę w mleku przed smażeniem?
Co zrobić żeby makaroniki ładnie wyrosły? Moje zawsze są płaskie jak deska
Moim zdaniem kiszona najlepsza.
Właśnie pieczemy kaczkę zawsze tak by czas odpowiadał wadze. Tym razem piekła się znacznie dłużej, a była twarda
Chyba właśnie w tym tkwił problem. Kaczka ważyła ponad 1,7 kg Miała tak dużo tłuszczu, że mimo długiego pieczenia ten się nie wytopił w całości Kolejna kaczka będzie ważyła trochę ponad 1,3 kg żeby wyszła idealnie.
Jaką obieraczkę do warzyw polecacie?
Jaką stolnicę wybrać? Czym się kierować przy wyborze?
Wiosna w pełni. Jeszcze trochę i zaczną kwitnąć mniszki lekarskie. Kiedy najlepiej zabrać się za robienie "miodu" z mlecza?
robaczek napisał(a): U nas iście wczesnoletnia pogoda. Upał Trawa ślicznie się zazieleniła. Pojawiły się pszczoły
U nas też zaczęły pokazywać się pszczoły. Kilka dni temu widziałam latającą chmarę komarów :/ Zaczęło się ich bzyczenie.