Odp: Odp: Puree ziemniaczane
- Forum: Puree ziemniaczane
Do puree daję zawsze prawdziwe masło. Jak mam swojskie to dodaję swojskie. Dodatkiem do puree jest albo szczypiorek albo zielona cebulka. Koperek tylko do nowych ziemniaków
Staż w Gotujmy: 3246 dni
Miasto: -
Do puree daję zawsze prawdziwe masło. Jak mam swojskie to dodaję swojskie. Dodatkiem do puree jest albo szczypiorek albo zielona cebulka. Koperek tylko do nowych ziemniaków
mocsłodkości napisał(a): Ja jak robię makaron z mięsem i sosem słodko kwaśnym dodaję do mięsa przecier pomidorowy oraz ketchup Najczęściej jest on łagodny, ale jak wolisz pikantny to możesz dodać pikantny
Też używam ketchupu Jest do tego celu wprost idealny. Sos zawsze wychodzi genialnie i nie jest ani za słodki, ani za kwaśny. Jest doskonały
O tak skuter Masz rację to byłby najdroższy wręcz najcenniejszy sernik jaki powstał w mojej rodzinie Niestety u nas nie ma w sklepach szafranu. Spróbuję kurkumy. Potem najwyżej te barwniki Dzięki za rady
Moja babcia i moja mama jak piekły serniki to były one śliczne żółte. Kolor był od użytych jajek. Niestety nie mam dostępu do takich jaj. Za pomocą czego można dodać koloru temu wypiekowi? Chodzi tylko o zmianę koloru, a nie smaku.
Jadłam kiedyś ciasto ze słonecznikiem, który był na wierzchu ciasta. Niestety było to już bardzo dawno temu i nie bardzo pamiętam co było w cieście. Wiem, że biszkopt był jasny, a krem bardzo delikatny. Wie ktoś może jak takie ciasto przygotować?
mocsłodkości napisał(a): Jak to zwykle w szkołach bywa pod koniec listopada rusza akcja paczek na Mikołaja. Za jakie kwoty Wasze pociechy robią paczki? U nas w tym roku pani ogłosiła, że po wylosowaniu kolegi lub koleżanki dziecko robi paczkę za nie więcej niż 12 zł. A jak jest u Was?
U nas jest różnie. Młodsze dzieci składały się po 10 zł na paczki i rada rodziców kupuje paczki. Starsze dzieci same w klasie ustalały za ile będą takie paczki robić. Ceny ustalone są od 12 zł do 15 zł.
misia5 napisał(a): Pada śnieg. Pada śnieg. W koło biało jest. Białe drzewa i chodniki. Biała droga Drogowcy śpią
U nas też biało Dzieciaki są w niebo wzięte Ulepiły już mini bałwanki Pierwsza bitwa na śnieżki za nami
Ja przerzuciłam się na rybę mrożoną o nazwie miruna. Jest pyszna, soczysta i aromatyczna. Po rozmrożeniu nie rozpada się
Możesz dodać gęsty jogurt naturalny. Smak nie będzie identyczny, ale taki dodatek sprawdza się w takich sałatkach.
Moja babcia zawsze na święta piekła takie delikatne orzechowe ciasteczka. Ciasto było luźne i wylewało się je na formę. Niestety nie mam tego przepisu. Babcia go chyba nie zapisała i robiła go z głowy. Ma ktoś może coś podobnego?