Odp: Odp: Kruszonka
- Forum: Kruszonka
Ja kruszonkę robię z takich proporcji 200 g mąki pszennej 120 g miękkiego masła 82% i 80 g cukru pudru. Zawsze wychodzi idealna Zamiast zwykłego cukru pudru można dodać cukier puder z cukru trzcinowego
Staż w Gotujmy: 3246 dni
Miasto: -
Ja kruszonkę robię z takich proporcji 200 g mąki pszennej 120 g miękkiego masła 82% i 80 g cukru pudru. Zawsze wychodzi idealna Zamiast zwykłego cukru pudru można dodać cukier puder z cukru trzcinowego
U nas wieje i leje :/ A miało być słonecznie :/ Miałam takie plany, a tu kicha. Jak ja nie lubię prognozy pogody.
Hej. Mam pytanko. Jak gotujecie ziemniaki na obiad to, w którym momencie je solicie? Ja solę je pod koniec gotowania, co mojego męża dziwi, bo on zawsze soli je na samym początku. Ja wolę na koniec dzięki temu ziemniaki będą i tak smaczne, ale nie wchłoną nadmiaru soli. A jak to jest u Was?
Wow. Taki orientalny rosół bym zjadła. Zapowiada się genialny w smaku pełen pysznych i aromatycznych dodatków. Ja z kaczki robię zazwyczaj taki zwykły rosół. Może uda mi się zrobić taki niecodzienny i wyśmienity rosół jak Ty. Mąż będzie testerem
Bardzo ciekawy pomysł. W takim wydaniu jeszcze ryby nie jadłam. Muszę wypróbować Twój sposób, bo brzmi wyśmienicie. Mąż będzie zaskoczony inną wersją "zwykłej" ryby.
Podziel się przepisem na orientalne smaki Z chęcią bym coś takiego przygotowała tylko jakoś nie mam w tej kwestii doświadczenia. Takie smaki to tylko na wynos, albo restauracja.
Uwielbiam kurczaka w jogurtowej marynacie Zwłaszcza takiego prosto z grilla Do tego pyszna sałatka i żyć nie umierać
Ja nim kupię ketchup sprawdzam co w nim jest. W ostatnich czasach do tego co można kupić pakowane jest tyle zbędnej chemii, że pewnie na starość będziemy przez to świecić
Robiłam w sobotę drożdżowe ślimaczki. Nadziane były pomidorami, bazylią i serem. Problem w tym, że nadzienie wyparowało :/ Dałam je a go nie było Co zrobić, żeby ślimaczki nie traciły nadzienia? Chcę by były pełne nadzienia a nie samo drożdżowe ciasto bez wkładki.
Macie jakiś pomysł jak upiec schab nadziewany bez rękawa? Nie żeby to było ciężko wydedukować, bo ktoś powie upiecz bez niego Jednak pojawia się inny problem. Mięso suche na wiórek. Co zrobić, żeby mięso było soczyste?