Odp: Odp: Kruszonka

Ja kruszonkę robię z takich proporcji 200 g mąki pszennej 120 g miękkiego masła 82% i 80 g cukru pudru. Zawsze wychodzi idealna Zamiast zwykłego cukru pudru można dodać cukier puder z cukru trzcinowego

Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas wieje i leje :/ A miało być słonecznie :/ Miałam takie plany, a tu kicha. Jak ja nie lubię prognozy pogody.

Solenie ziemniaków

Hej. Mam pytanko. Jak gotujecie ziemniaki na obiad to, w którym momencie je solicie? Ja solę je pod koniec gotowania, co mojego męża dziwi, bo on zawsze soli je na samym początku. Ja wolę na koniec dzięki temu ziemniaki będą i tak smaczne, ale nie wchłoną nadmiaru soli. A jak to jest u Was?

Odp: Rosół

Wow. Taki orientalny rosół bym zjadła. Zapowiada się genialny w smaku pełen pysznych i aromatycznych dodatków. Ja z kaczki robię zazwyczaj taki zwykły rosół. Może uda mi się zrobić taki niecodzienny i wyśmienity rosół jak Ty. Mąż będzie testerem

Odp: Odp: Obiad w 30 minut

Bardzo ciekawy pomysł. W takim wydaniu jeszcze ryby nie jadłam. Muszę wypróbować Twój sposób, bo brzmi wyśmienicie. Mąż będzie zaskoczony inną wersją "zwykłej" ryby.

Odp: Odp: Dodatki do makaronu

Podziel się przepisem na orientalne smaki Z chęcią bym coś takiego przygotowała tylko jakoś nie mam w tej kwestii doświadczenia. Takie smaki to tylko na wynos, albo restauracja.

Odp: Odp: Mięso na grilla

Uwielbiam kurczaka w jogurtowej marynacie Zwłaszcza takiego prosto z grilla Do tego pyszna sałatka i żyć nie umierać

Odp: Ketchup

Ja nim kupię ketchup sprawdzam co w nim jest. W ostatnich czasach do tego co można kupić pakowane jest tyle zbędnej chemii, że pewnie na starość będziemy przez to świecić

Drożdżowe ślimaczki

Robiłam w sobotę drożdżowe ślimaczki. Nadziane były pomidorami, bazylią i serem. Problem w tym, że nadzienie wyparowało :/ Dałam je a go nie było Co zrobić, żeby ślimaczki nie traciły nadzienia? Chcę by były pełne nadzienia a nie samo drożdżowe ciasto bez wkładki.

Schab z piekarnika

Macie jakiś pomysł jak upiec schab nadziewany bez rękawa? Nie żeby to było ciężko wydedukować, bo ktoś powie upiecz bez niego Jednak pojawia się inny problem. Mięso suche na wiórek. Co zrobić, żeby mięso było soczyste?