Jak to zwykle bywa przy używaniu mydła na wszelkich powierzchniach robi się po nim mega osad. O ile w wannie można temu zapobiec, bo można do wody dodać płyn do kąpieli, to już pod prysznicem to niewykonalne. Macie jakieś sposoby na szybkie usunięcie takich paskudnych sadów?
Jak długo przechowujecie w zamrażarce warzywa z waszego ogrodu? Takie kupne można przechowywać dość długo oczywiście zgodnie z informacją na opakowaniu, ale jak to się ma do warzyw mrożonych samodzielnie?
Szkoda, że takie warzywa mrożone w domu nie są tak wytrzymałe jak te kupne. A jak to się ma do tych, które przed zamrożeniem obgotowujemy? Mam na myśli fasolkę szparagową. Czy takie warzywa też tracą po dłuższym pobycie w zamrażarce?
U nas na szczęści nie ma takiego problemu. Wiadomo są wyjazdy, ale nie non stop. Szkoła organizuje dzieciom inne bezpłatne zajęcia, na których nasze pociechy mogą się wykazać. Sami organizują przedstawienia, które pokazują innym.
U mnie tak jak i u Ciebie pojawi się jarzynowa i śledziowa. Będzie też warstwowa, bo moja rodzina ją uwielbia. Zostaje tylko dobrać odpowiednie składniki, bo za każdym razem co innego do niej trafia.
Hej. Moja mama i babcia też mi to ciągle powtarzały. Mówiły, że jeśli otworzę w tym czasie piekarnik to raz ciasto opadnie, dwa będzie zakalec jak ta lala. Dlatego też jak wsadzę ciasto do piekarnika zapominam o nim i sprawdzam dopiero na 5-10 minut przed końcem pieczenia
Pierwszy dzień wiosny kojarzy mi się z dniem sportu. Zwłaszcza w szkole podstawowej. Nie było lekcji tylko masa sportowych zajęć i konkursów. Było świetnie. Co do szkoły średniej to były przeróżne zajęcia. Na wagary nie chodziłam. Jakoś mnie one nie kręciły
Kiełki zawsze są w modzie. Jednak ja uparcie zajadam się tylko jednymi czyli rzeżuchą. Od kiedy pamiętam zawsze ją lubiłam. Nawet jako dziecko moje kanapki i sałatki były nią "napchane". Jakie kiełki są równie smaczne i warte spróbowania? Jakie Wy lubicie?
Mojemu mężczyźnie marzy się zupa cebulowa. Szczerze mówiąc nigdy takiej, ani nie jadłam, ani nie przygotowywałam. Może mi ktoś polecić jakiś fajny przepis, z którego wyjdzie pyszna zupa cebulowa? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Co robicie, żeby Wasze kwiaty, które dostajecie bądź sami sobie kupujecie dłużej zachowały swój piękny wygląd? Czasem do bukietów dodawane są specjalne do tego celu mieszanki, które sprawiają, że kwiaty zachwycają swoim wyglądem przez dłuższy okres czasu. Jednak co zrobić, żeby tak było bez takich mieszanek? Kiedyś dawałam cukier, ale on nie do końca się sprawdził. Jakie są Wasze patenty w tej sprawie?