Odp: Ubijanie śmietany
- Forum: Ubijanie śmietany
biedroneczki napisał(a): Ubijał ktoś z Was śmietanę na misce z kostkami lodu? Na co taki "zabieg" ma wpływ?
Taka śmietana szybciej się ubija
Staż w Gotujmy: 3246 dni
Miasto: -
biedroneczki napisał(a): Ubijał ktoś z Was śmietanę na misce z kostkami lodu? Na co taki "zabieg" ma wpływ?
Taka śmietana szybciej się ubija
robaczek napisał(a): Mam całą masę suszonych grzybów w domu. Do czego używacie suszonych grzybów? Wiem, że do zup i farszy, ale może jest coś do czego można dodać ich odpowiednio dużo
Możesz zrobić pyszną i bardzo aromatyczną zupę grzybową
Jaką tylką zrobię dekoracyjny wzorek w rodzaju falbanki?
Kiedy zabieracie się za ubieranie choinki? Ubieracie ją znacznie wcześniej, by dłużej cieszyć się jej widokiem, czy może ozdabiacie drzewko w dniu wigilii?
Macie może przepis ma pyszne, delikatne i rozpływające się w ustach pączki z dziurką? Próbowałam zrobić ze zwykłego ciasta na pączki, ale nie wyszły takie jakbym chciała.
U nas też się zima zgubiła. Poszła i wrócić chyba nie che :/
A taka panierka nie nasiąka jak gąbka tłuszczem? Wiadomo, że sucha też to zrobi, ale taka świeża przecież pochłania wszystko w ogromnych ilościach.
biedroneczki napisał(a): Jakiego rodzaju tłuszczu używacie do głębokiego smażenia? Co zrobić, żeby on się szybko nie przypalał?
Najczęściej olej. Kiedyś był też smalec, ale raz się sparzyłam i wolę olej.
mocsłodkości napisał(a): biedroneczki napisał(a): odajecie kotlety mielone?
Mielone mizeria i ziemniaki Zwłaszcza jak mam ogórki prosto z grządki Pychota
U nas też więcej mrozu niż śniegu. Ma to swoje plusy, bo ślimaki wymrozi, bo śniegu brak. Minusy też są. Sporo roślin puściło pąki. U nas róże miały już 1-1,5 cm młodych listków. Okryliśmy je może przetrwają do wiosny.