Ciasto na racuszki
- Forum: Ciasto na racuszki
Z jakiego ciasta u Was w domu przygotowywane są racuszki?
Staż w Gotujmy: 3426 dni
Miasto: -
Z jakiego ciasta u Was w domu przygotowywane są racuszki?
skuter5 napisał(a): Co sądzicie chodzeniu do fast foodów? Bywacie w nich czy omijacie je szerokim łukiem?
My chodzimy, ale raz na jakiś czas
mocsłodkości napisał(a): U Was też taka szalona pogoda? Dopiero co śnieg zalegał na ziemi, a teraz słońce przypieka jakby wiosna w pełni była
U nas to samo. Do tego jeszcze padało. Taki miks pogodowy
robaczek napisał(a): Co zrobić żeby masa do tortu w dodatkiem masła się nie zważyła? A jak już się tak stanie to co zrobić żeby ją uratować?
Mi jak się masa zaczyna ważyć to lekko ją ogrzewam nad parą. Potem nadal ucieram Najczęściej dzieje się tak gdy za szybko dodaję np. budyń do masła
robaczek napisał(a): Jakiego mięsa używacie najczęściej do przygotowania roladek? Które jest lepsze?
Moje dzieci lubią roladki drobiowe, a mój mąż i ja ze schabu
biedroneczki napisał(a): Jak w temacie Jakie nasiona lub ziarna dajecie ptakom do karmników? Oczywiście jak śnieg zasypuje cały świat
Ja kupiłam mieszankę nasion. Dla każdego coś dobrego I oczywiście musowo słoninka dla sikorek
mocsłodkości napisał(a): Co zrobić, żeby rodzynki w ciastkach się nie przypalały? Te co trafiają na górę zawsze są spieczone i stają się węgielkami
Może zmniejsz temperaturę pieczenia?
mocsłodkości napisał(a): Mam sporo soku z kiszonej kapusty. Co mogę z nim zrobić?
Możesz dodać do kwaśnicy
misia5 napisał(a): biedroneczki napisał(a): Jak uzyskać śliczny żółty kolor rosołu?
Do rosołu dodaj opaloną cebulę Powinna być cała czarna
Opalona cebula jest genialna Już przy jej opalaniu człowiek ma ochotę ją zjeść
misia5 napisał(a): misia5 napisał(a): biedroneczki napisał(a): Jak uzyskać śliczny żółty kolor rosołu?
Do rosołu dodaj opaloną cebulę Powinna być cała czarna
Doskonała też jest swojska kura Kurczaki kupowane w sklepach to jednak nie to samo co kura śmigająca po ogrodzie z jadająca to i owo
To samo miałam napisać Nie ma to jak rosół ze swojskiej kury