Odp: Ciasto na dzień babci i dziadka

mocsłodkości napisał(a): Jakie ciasto wg Was będzie najlepsze do przedszkola na dzień babci i dziadka?

Ja zrobiłam ciasto mily way

Odp: Odp: Ciastka orzeszki

pyszalka napisał(a): Nie posiadam wspomnianej patelni, ale moim zdaniem te metalowe pojedyncze sprawdzają się bardzo dobrze - kilka minut i upieczone. Nie wiem, czy jest sens kupowac patelnie

Jak robisz takie orzeszki to ile ciasta dajesz do foremki? Do pełna, 3/4 czy połowę?

Odp: Ubijanie śmietany

biedroneczki napisał(a): Ubijał ktoś z Was śmietanę na misce z kostkami lodu? Na co taki "zabieg" ma wpływ?

Taka śmietana szybciej się ubija

Odp: Suszone grzyby

robaczek napisał(a): Mam całą masę suszonych grzybów w domu. Do czego używacie suszonych grzybów? Wiem, że do zup i farszy, ale może jest coś do czego można dodać ich odpowiednio dużo

Możesz zrobić pyszną i bardzo aromatyczną zupę grzybową

Tylka

  • Forum: Tylka

Jaką tylką zrobię dekoracyjny wzorek w rodzaju falbanki?

Choinka w domu :)

Kiedy zabieracie się za ubieranie choinki? Ubieracie ją znacznie wcześniej, by dłużej cieszyć się jej widokiem, czy może ozdabiacie drzewko w dniu wigilii?

Odp: Zima :)

U nas też się zima zgubiła. Poszła i wrócić chyba nie che :/

Odp: Panierka ze świeżej bułki

A taka panierka nie nasiąka jak gąbka tłuszczem? Wiadomo, że sucha też to zrobi, ale taka świeża przecież pochłania wszystko w ogromnych ilościach.

Odp: Tłuszcz do smażenia

biedroneczki napisał(a): Jakiego rodzaju tłuszczu używacie do głębokiego smażenia? Co zrobić, żeby on się szybko nie przypalał?

Najczęściej olej. Kiedyś był też smalec, ale raz się sparzyłam i wolę olej.

Odp: Odp: Kotlety mielone

mocsłodkości napisał(a): biedroneczki napisał(a): odajecie kotlety mielone?

Mielone mizeria i ziemniaki Zwłaszcza jak mam ogórki prosto z grządki Pychota