Czyszczenie ozdobnych pucharków
Dostałam od sąsiadki w prezencie śliczne pucharki. Pokryła je patyna. Czym najlepiej się jej pozbyć, by nie zniszczyć powierzchni pucharków? I jak wyczyścić ozdobne nóżki, pełne małych zakamarków?
Staż w Gotujmy: 3273 dni
Miasto: -
Dostałam od sąsiadki w prezencie śliczne pucharki. Pokryła je patyna. Czym najlepiej się jej pozbyć, by nie zniszczyć powierzchni pucharków? I jak wyczyścić ozdobne nóżki, pełne małych zakamarków?
Zadziałała pasta do zębów Pucharki wyglądają jak nowe. Bardzo Ci dziękuję za radę
Spróbuję najpierw tej cytryny. Jak ona nie pomoże to spróbuję z sodą oczyszczoną. Jak to nie zadziała kupię jej nowy czajnik i tym razem będę pilnowała go osobiście.
Miałam ten sam problem. Zaczęłam w ten sposób "psuć" śmietanę po zmianie miksera. Poprzedni był wolny i nawet najszybsze obroty nie były szybkie. Jak zmieniłam mikser to po włączeniu go aż podskoczyłam. Jego najniższe obroty to były najszybsze ze starego miksera Początkowo ubijałam z przyzwyczajenia na najwyższych. Dopiero za którymś razem przyszłam po rozum do głowy i zaczęłam ubijać na tych najmniejszych obrotach Od tamtej pory masło się nie pojawiło
Ta pyszna i mega aromatyczna roślina ( swoją drogą myślałam, że to owoc, a to bardziej warzywo ) ma wiele zastosowań. Sezon na rabarbar w pełni. Wszędzie go pełno Szkoda, że nie można mieć go cały rok. Na szczęście można go mrozić co czynię co roku Co najczęściej z niego przygotowujecie? Stawiacie na napoje czy może wypieki? A może jakieś przetwory? Podzielcie się swoimi pomysłami
Jestem Ci bardzo wdzięczna za szybką pomoc w odnalezieniu tych przepisów. Teraz mniej więcej wiem jak ma to wyglądać wizualnie. Pewnie taki ładny mi nie wyjdzie, ale będę się starała
Bardzo ciekawe przepisy. Ten sernik mi się w "oczy rzucił". Uwielbiam eksperymenty i z chęcią go wypróbuję. Mam nadzieję, że wyjdzie mi równie ładny jak ten na zdjęciu
skuter5 napisał(a): W czasach szkolnych moja mama na rozpoczęcie nauki szkolnej robiła nam ogromną pizze. Później z biegiem lat były trzy, bo jedna na taką ilość pociech była za mała
Taka pizza to super sprawa. Moje dzieciaki uwielbiają pizzę domowej roboty. Może w tym roku dodatkowo dostaną taką pizzę
Co zrobić żeby rosół z kaczki był klarowny? Gotuję go od lat ale jeszcze mi się nie zdarzyło ugotować go tak by był śliczny i klarowny jak rosół z kurczaka czy też z kurczaka i wołowiny. Macie jakiś pomysł co zrobić by rosół był "czysty"?
Przy takich przetworach ważne jest chyba jaki to grzyb. Głównie chodzi o kapelusze, bo np. maślak jest grzybem delikatnym, a borowik ma kapelusz dość twardy ( zwłaszcza taki młody). Podpowiedz jakie grzyb chcesz zaprawić to poszukam info na temat pasteryzacji