Odp: Odp: Szkolna wyprawka

Praktycznie gotowa Brakuje tylko okładek i ołówków U mnie pół na pół część przez internet część w sklepach.

Domowej roboty bagietka

Z jakiego ciasta najlepiej przygotować domowej roboty bagietkę? Robił ktoś i może mi coś polecić?

Odp: Odp: Pestki z arbuza

Zjadamy. Są bardzo zdrowe.

Odp: Chilli

skuter5 napisał(a): Do czego wykorzystujecie świeże papryczki chilli?

Do dań z mięsem, do sosów, do gulaszu

Odp: Przetwory

Zgadzam się. Wszystko zależy od tego jak całość zapasteryzowałaś. Jeśli zrobiłaś to dobrze to spokojnie przetwory wytrzymają

Wszystko ma swoją datę ważności

Odp: Odp: Śliwki

lukrowanepierniczki napisał(a): Ja chyba wszystkie lubię Kocham węgierki. Najlepsze są takie, które zostały na drzewie, bo nikt ich nie mógł zerwać a przyszły chłodniejsze noce. Ta śliwka jest tak pyszna, słodka i aromatyczna, że co roku mam nadzieję, że jak najwięcej takich śliwek na drzewie zostanie

Zgadzam się z Tobą Im później zebrane tym są smaczniejsze Węgierka to moja królowa wśród śliwek Mogłabym ją jeść non stop

Odp: Odp: Odp: Powidła

misia5 napisał(a): Poszperałam trochę, bo osobiście robię tylko powidła ze śliwek ale takie przetwory można zrobić też m.in. z moreli, brzoskwiń, aronii, dyni, gruszek i wiśni.  

O tego się nie spodziewałam. Też kocham wiśnie i chyba się skuszę na zrobienie w przyszłym roku nich powideł Już czuję ten genialny aromat i smak

Maślaki

Co można przygotować z maślaków? Mąż przyniósł mi ich taką ilość że załamałam ręce.

Odp: Domowy makaron się klei

lukrowanepierniczki napisał(a): Próbowałam zrobić swój pierwszy makaron. I tyle na plus :/ Ciasto klei się niemiłosiernie. Zła jak nie wiem co przykryłam je miską i zostawiłam. Macie pomysł jak je uratować i zrobić makaron? Ewentualnie co z niego zrobić. Oszaleję przez tego lepkiego "gluta".

Ja bym dosypała mąki. Może miałaś duże jajka?

Odp: Ciasta na upały

Fajne pomysł. Muszę je przygotować. W te upały każda forma ochłody wskazana