skuter5 napisał(a): Planuję zrobić gulasz z szynki wieprzowej. Kupiłem ładny kawałek tego mięsa Zastanawiam się tylko czy mięso nie będzie za suche. Jak myślicie?
Ja osobiście nie lubię szynki w gulaszu. Nie wiem czy ja mam pecha czy jest inny powód, ale ile razy próbowałam z niej robić gulasz tyle razy mięso było makabrycznie suche i niefajne przy jedzeniu. Na samo wspomnienie szczęka mnie boli i mam wrażenie, że jej teraz to mięso.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Ja używam garnków z pewnego szwedzkiego sklepu. Są świetne. Mają mega grube dno i są bardzo wytrzymałe. Gotuję w nich już kilka lat i jestem zadowolona w 100 %. Jedyny minus to fakt, że patelnia z kompletu jest makabrycznie ciężka Utrzymanie jej w jednej ręce to spory wyczyn
Też używam tych garnków Są świetne. Fakt ciężkie to one są, ale długo trzymają ciepło. Tylko z przetworami trzeba uważać, bo się przypalają nawet jak garnek jest zdjęty z gazu. Trzeba mieszać nawet przy napełnianiu słoików, bo można stracić sporo np. dżemu.
O tak. Masz rację. Dżem truskawkowy przypalił mi się makabrycznie. A zostawiłam go dosłownie na 5 minut po zestawieniu z ognia. Więcej tego błędu nie popełniłam
Gdzie można kupić lampy do mieszań z czujnikiem ruchu? Mój syn boi się sam chodzić do łazienki, bo jest ciemno. Jest za mały, żeby sięgać do kontaktu. Niestety nie zawsze jestem w stanie biegać do łazienki i mu świecić światło. W końcu nie urośnie w tydzień czy dwa Trochę to trwa Przydałoby się światło, które się oświeci jak mały wejdzie do łazienki i zgaśnie jak z niej wyjdzie.
bajtek napisał(a): Widzę, że wątek "pokaż swój wielkanocny strój" nikt już nie obserwuje i nie wpisuje komentarzy. Chcę go odświeżyć i dodać "trochę słodkości wielkanocnych" i nie tylko
Wow. Jakie pyszności. Twój stół wygląda przepysznie Z chęcią spróbowałabym tego i owego
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?
biedroneczki napisał(a): Z czego robicie marynaty do mięs? Dodajecie jakieś sosy typu sojowy albo ocet np. balsamiczny? Jakie kombinacje do jakiego rodzaju mięsa pasują a jakich lepiej nie łączyć?
Ja używam sosu sojowego dzięki temu nie dodaję soli, bo on jest wystarczająco słony - przynajmniej dla mnie. Poza tym standardowa przyprawy i dużo czosnku Jak mam świeże zioła to je również dodaję do marynaty.
robaczek napisał(a): ciasteczka napisał(a): Lepiej sztuczny wianek taki jaki znany jest od lat czy może białe kwiaty wpięte we włosy i tworzące coś w rodzaju wianka?
Ja miałam sztuczny. Mama chciała dać mi wianek ze stokrotek. Był już nawet zrobiony, ale jak go ciocia położyła na biały obrus i zaczęły wyłazić taki maleńkie robaczki to na szybko zrobiono mi całkiem ładny wianek Nie ma to jak pomysłowy tata i szalony chrzestny
O matko. Miałaś przygodę
Ja miałam sztuczny. Ciocia kupiła w "dużym mieście" jak to ona mówiła. Niestety do dzisiaj nie wiem, które to było to "duże miasto".
Ja używam garnków z pewnego szwedzkiego sklepu. Są świetne. Mają mega grube dno i są bardzo wytrzymałe. Gotuję w nich już kilka lat i jestem zadowolona w 100 %. Jedyny minus to fakt, że patelnia z kompletu jest makabrycznie ciężka Utrzymanie jej w jednej ręce to spory wyczyn
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?
U nas święta były zimne i deszczowe. Na szczęście w sobotę udało nam się poświęcić zawartość koszyczków i nie zmoknąć, bo akurat na chwilę się przejaśniło. Potem lunęło i lało jak z cebra.