Odp: Żelki do zapiekania

Dawno, a nawet bardzo dawno temu były właśnie na a.l.g.o ale przestały się pojawiać. Były dość drogie jak na taką ilość. Chyba były żółte, zielone i czerwone. Co do zwykłych żelek to chyba najbardziej zbliżone do tych oryginalnych będą te małe twarde misie. Nie piekłam niczego z ich dodatkiem więc nie wiem jak się zachowają w cieście.

Odp: Odp: Strzelające batoniki

Ja taki batonik raz tacie dałam. Mówię Wam jaki był zdziwiony Nie wiedział co się dzieje

Odp: Mielone migdały

Bardzo Wam dziękuję za pomoc.

Mielone migdały

Mam opakowanie migdałów, które są oryginalnie zapakowane. Zapomniałam o nich i tak sobie leżały i leżały. Teraz są jakieś pół roku po terminie. Jak myślicie nadal są aromatyczne czy już został tylko kształt migdała, a smaku nie mają ani ani?

Odp: Ryż z jabłkami

Bardzo ciekawy pomysł. Możesz zdradzić jak zrobiłaś? Z chęcią bym go wypróbowała

Skórka pomarańczowa

Jak zrobić dobrą skórkę pomarańczową? Mi ostatnio gorzkawa wyszła i nie wiem w czym zawaliłam :/

Odp: Pierniczki na Wielkanoc

biedroneczki napisał(a): Robicie na Wielkanoc pierniczki w wielkanocnych kształtach?

Planuję zrobić, bo zrobiłam trochę ciasta piernikowego, ale czy mi się uda to już inna historia Problem z dekoracją, bo ja antytalent jestem

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas się ochłodziło. Wieje makabrycznie zimny wiatr. Normalnie jakby miało śniegiem sypnąć. W przyszłym tygodniu ma się ocieplić, ale co z tego wyjdzie zobaczymy.

Odp: Masa budyniowa

biedroneczki napisał(a): Jak robicie masę budyniową to robicie ją z budyniu w proszku czy sami go przygotowujecie?

Ja ostatnio unikam masy budyniowej jak ognia, bo mi się nie udaje Non stop coś w niej zawalam. Kiedyś wychodziły, a teraz klops

Odp: Odp: Ryż z jabłkami

Ja ryż gotuję na sypko. Nakładam porcje na talerze, a na górę daję przesmażone jabłka ze skórką pomarańczowa oraz cynamonem