Odp: Odp: Strzelające batoniki
- Forum: Strzelające batoniki
Ja taki batonik raz tacie dałam. Mówię Wam jaki był zdziwiony Nie wiedział co się dzieje
Staż w Gotujmy: 3236 dni
Miasto: -
Ja taki batonik raz tacie dałam. Mówię Wam jaki był zdziwiony Nie wiedział co się dzieje
Mam opakowanie migdałów, które są oryginalnie zapakowane. Zapomniałam o nich i tak sobie leżały i leżały. Teraz są jakieś pół roku po terminie. Jak myślicie nadal są aromatyczne czy już został tylko kształt migdała, a smaku nie mają ani ani?
Bardzo Wam dziękuję za pomoc.
Bardzo ciekawy pomysł. Możesz zdradzić jak zrobiłaś? Z chęcią bym go wypróbowała
Jak zrobić dobrą skórkę pomarańczową? Mi ostatnio gorzkawa wyszła i nie wiem w czym zawaliłam :/
biedroneczki napisał(a): Robicie na Wielkanoc pierniczki w wielkanocnych kształtach?
Planuję zrobić, bo zrobiłam trochę ciasta piernikowego, ale czy mi się uda to już inna historia Problem z dekoracją, bo ja antytalent jestem
U nas się ochłodziło. Wieje makabrycznie zimny wiatr. Normalnie jakby miało śniegiem sypnąć. W przyszłym tygodniu ma się ocieplić, ale co z tego wyjdzie zobaczymy.
biedroneczki napisał(a): Jak robicie masę budyniową to robicie ją z budyniu w proszku czy sami go przygotowujecie?
Ja ostatnio unikam masy budyniowej jak ognia, bo mi się nie udaje Non stop coś w niej zawalam. Kiedyś wychodziły, a teraz klops
Ja ryż gotuję na sypko. Nakładam porcje na talerze, a na górę daję przesmażone jabłka ze skórką pomarańczowa oraz cynamonem
A mi się lata temu w jednej torebce herbaty owocowej gąsienica trafiła. Było ją widać dopiero po zalaniu torebki wrzątkiem. Teraz kupuję sypane herbaty owocowe