Pierwszy dzień wiosny :)

Nadeszła W końcu po tylu miesiącach nadeszła wiosna U kogo widać już oznaki wiosny? Wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty

Co zamiast jajka?

Co dodać do ciasta zamiast jajka?

Makaron spaghetti

Jak przygotowujecie spaghetti to jaki rozmiar makaronu wybieracie? Wolicie cieniutki czy grubszy?

Odp: Mleko

  • Forum: Mleko

biedroneczki napisał(a): Jak często pijecie mleko? Wolicie kozie czy krowie? A może inne np. sojowe?

Ja uwielbiam mleko krowie Kozie też wypiję, ale wolę krowie

Odp: Odp: Zielona masa jabłkowa

Agnieszka Rec napisał(a):

2 kisiele jabłkowe
1 galaretka zielona
10 dag masła Wykonanie: Zagotować 2,5 szkl. wody. W 1/2 szkl. zimnej wody rozmieszać kisiele. Wlać na gotującą się wodę. Ugotować kisiel mieszając. Gorący ściągnąć z ognia i rozpuścić w nim galaretkę zieloną. Gorący kisiel z rozpuszczoną galaretką zmiksować z masłem o temp. pokojowej,na gładką masę. Lekko przestudzić. Tylko taką o smaku lekko jabłkowym robiłam



Mega pomysłowa masa. Jestem ciekawa efektu. Muszę kiedyś zrobić ciasto z taką masą

Odp: Odp: Serca z galaretki

misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): Czemu nie udaje mi się wyciąć serc z galaretki? Rozlatują się

Możesz też zmniejszyć ilość wody, w której rozrabiasz galaretkę. Jednak podstawą jest bardzo dobrze ją schłodzić.

Może faktycznie za szybko się za nie zabrałam. Spróbuję je zrobić jeszcze raz i zobaczę co z tego wyjdzie

Serca z galaretki

Czemu nie udaje mi się wyciąć serc z galaretki? Rozlatują się

Odp: Mąka ryżowa

biedroneczki napisał(a): Co pysznego można przygotować z mąki ryżowej?

Z czystej niczego nie robiłam, ale dodawałam ją do ciasta na naleśniki

Odp: Odp: Ciasto z dżemem malinowym

Bardzo Wam dziękuję za pomysły na ciasta i ciasteczka. Z chęcią je wykorzystam

Mięso na roladki

Jakiego mięsa używacie najczęściej do przygotowania roladek? Które jest lepsze?