Sposób przygotowania:
Lukrowane kruche rogaliki z marmoladą
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, zawinąć w woreczek, aby nie wysychało i włozyć do lodówki na minimum 2 godziny (lub do zamrażalnika wtedy czas chłodzenia jest krótszy). Casto wyjąż z lodówki/zamrażalnika podzielić na kilka części. Każdą z nich rozwałkować, podsypując mąką. Przy pomocy okrągłego talerza wyciąć koło z ciasta. Podzielić jak na pizzę 8 lub 12 trójkątów, na każdy nałożyć łyżeczkę nadzienia i zwijać ku środkowi, uformować goraliki. Rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczzem. Piec 15-20 min w temperaturze 180 st. C, na złoty kolor. Po wystudzeniu polukrować. Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru wsypać do miseczki. Dolewać gorącą wodę, łyżka po łyżce, mieszając i rozcierając grzbietem łyżki. Gęstość lukru regulować przez dodatek wody lub cukru pudru.