joasiaant

joasiaant

Starszy Kucharz
[Przepisów: 50]

Lulki Raffaello

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasteczka fajnie pachną i idealnie pasują na Święta.

Lulki Raffaello

Składniki:

Lulki Raffaello

 

  • 25 dag margaryny np. Palmy
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 2 starte herbatniki
  • 15-20 dag mleka w proszku
  • 20 dag cukru pudru
  • 1 surowe białko
  • kieliszek wódki
  • 10 dag migdałów
  • wiórki kokosowe do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Lulki Raffaello
Margarynę rozetrzeć z cukrem. Dodać resztę składników, wyrobić ciasto. Jeżeli ciasto będzie zbyt lepkie dodać troszkę mleka w proszku lub dodatkowego herbatnika. Chłodzić je ok 2-3 godziny. Z tej masy formować kuleczki. W środku kulki umieścić obrany ze skórki migdał. Gotowe kuleczki obtaczać w wiórkach i chłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny.