Sposób przygotowania:
Mafaldine a la carbonara :)
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Szynkę kroimy w kosteczkę , smażymy na łyżce oleju, dodajemy rozdrobniony serek topiony, zalewamy 200ml śmietanki, przyprawiamy solą, pieprzem, gotujemy aż ser się całkowicie stopi. Pozostałą śmietankę mieszamy z żółtkami, zdejmujemy sos z gazu, zalewamy śmietanką z żółtkami energicznie mieszając. Dodajemy pietruszkę. Sos mieszamy z makaronem, podajemy od razu, dekorujemy. Smacznego!!!!
Szynkę kroimy w kosteczkę , smażymy na łyżce oleju, dodajemy rozdrobniony serek topiony, zalewamy 200ml śmietanki, przyprawiamy solą, pieprzem, gotujemy aż ser się całkowicie stopi. Pozostałą śmietankę mieszamy z żółtkami, zdejmujemy sos z gazu, zalewamy śmietanką z żółtkami energicznie mieszając. Dodajemy pietruszkę. Sos mieszamy z makaronem, podajemy od razu, dekorujemy. Smacznego!!!!
Sarenka
Jojo
s-belata