Sposób przygotowania:
Carbonara z cukinią i szpinakiem
Plastry boczku kroję w kostkę. Cukinię i cebulę obieram i kroję w kostkę.
Na patelnię wylewam olej, rozgrzewam go a następnie dodaję boczek. Smażę aż będzie złoty dodaję cebulę i cukinię.
Następnie dodaję przyprawy: pieprz ziołowy, bazylię suszoną oraz sól himalajską. Zmniejszam ogień i smażę jeszcze kilka minut.
Na koniec dodaję umyty świeży szpinak. Mieszam i smażę ok 2 minut.
Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron przekładam do dużej miski. Składniki sosu łącze ze sobą dodaję do boczku, mieszam chwilę i zdejmuję z palnika.
Całość przekładam do makaronu. Mieszam dokładnie. Podaję od razu.
Na patelnię wylewam olej, rozgrzewam go a następnie dodaję boczek. Smażę aż będzie złoty dodaję cebulę i cukinię.
Następnie dodaję przyprawy: pieprz ziołowy, bazylię suszoną oraz sól himalajską. Zmniejszam ogień i smażę jeszcze kilka minut.
Na koniec dodaję umyty świeży szpinak. Mieszam i smażę ok 2 minut.
Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron przekładam do dużej miski. Składniki sosu łącze ze sobą dodaję do boczku, mieszam chwilę i zdejmuję z palnika.
Całość przekładam do makaronu. Mieszam dokładnie. Podaję od razu.