Sposób przygotowania:
Magiczne pudełeczko
Budyń nie musi być nudny. W takim magicznym pudełeczku ucieszy najmłodszy i zachęci do jedzenia. Przygotowanie jest niezwykle proste. Czekoladę rozpuszczamy nad parą wodną. Najlepiej, żeby nie była bardzo płynna, ponieważ będziemy dłużej czekać aż zastygnie. Smarujemy nią brzegi herbatników i składamy je w "pudełko". Możemy wstawić do lodówki, żeby czekolada szybciej zastygła. Większą część mleka gotujemy z cukrem. W pozostałej rozprowadzamy budyń. Wlewamy mieszaninę do wrzącego mleka. Gotujemy aż zgęstnieje. Przelewamy do pudełka z herbatników. Banana kroimy na plasterki, kilka układamy na budyniu. Orzech ścieramy na tarce o drobnych oczkach, posypujemy "pudełko". Pozostałymi składnikami oraz kolorową posypką dekorujemy talerz.