Sposób przygotowania:
Makagigi - deser wigilijny
Orzechy i migdały bardzo drobno pokroić lub grubo zmielić.
Cukier i miód rozpuścić w garnku z grubym dnem i zrumienić.
Dodać suchy mak i pokrojone orzechy z migdałami. Pogotować razem około 5 minut.
Gorący masę wylać na papier do pieczenia. Masę przykryć drugim papierem.
Rozwałkować przez papier na grubość około 5 mm.
Zdjąć wierzchni papier i pokroić szybko ostrym nożem.
Każdy kawałek obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Cukier i miód rozpuścić w garnku z grubym dnem i zrumienić.
Dodać suchy mak i pokrojone orzechy z migdałami. Pogotować razem około 5 minut.
Gorący masę wylać na papier do pieczenia. Masę przykryć drugim papierem.
Rozwałkować przez papier na grubość około 5 mm.
Zdjąć wierzchni papier i pokroić szybko ostrym nożem.
Każdy kawałek obtoczyć w wiórkach kokosowych.