jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Makaron angielski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Niesamowicie szybkie w przygotowaniu, tanie i bardzo smaczne

Makaron angielski

Składniki:

Makaron angielski

 

  • 35 dag makaronu świderki (lub innego)
  • puszka tuńczyka w sosie własnym(kawałki lub rozdrobniony)
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • majonez
  • ketchup
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron angielski
Makaron (najlepszy jest średniej wielkości) ugotuj w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu, odcedź na durszlaku. Tuńczyka osącz z zalewy, tak samo zrób z warzywami z puszki. Następnie do makaronu dodaj osączonego rozdrobnionego tuńczyka, kukurydzę i czerwoną fasolę. Wszystko wymieszaj z dowolną ilością majonezu, oraz łyżkę ketchupu. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Potrawę należy podawać szybko, ponieważ szybko stygnie.
Smacznego !

Tagi:

makaron sosy