Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron cannelloni z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Cannelloni z farszem ziemniaczano-twarogowym to smaczne, sycące danie.

Makaron cannelloni z farszem

Składniki:

Makaron cannelloni z farszem

 

  • 15 szt makaronu cannelloni
  • 1/2 kg ziemniaków ugotowanych
  • 25 dag sera twarogowego
  • 1 cebula
  • 6 łyżek siekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron cannelloni z farszem
Ugotowane ziemniaki razem z serem twarogowym przecisnąć przez praskę. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, ostudzić, połączyć z ziemniakami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać 5 łyżek szczypiorku, musztardę, wymieszać. Makaron cannelloni ugotować al-dente w osolonej wodzie, wyjąć z wody łyżką cedzakową, napełnić farszem, podgrzać, ozdobić szczypiorkiem. Cannelloni można podawać z sosem np. pieczarkowym lub grzybowym.

Tagi:

makaron sery ser