Sposób przygotowania:
Makaron chili z sosem mięsno-pomidorowym
Mięso czyścimy z błon i tłuszczu, mielimy je. Posiekaną drobno cebulę szklimy na oleju. Dodajemy do cebuli czosnek i mięso, smażymy wszystko razem, po czym podlewamy winem. Gdy wino odparuje, dodajemy posiekane drobno pomidory (obrane uprzednio ze skórki), zioła i przyprawy. Dusimy mięso do momentu, aż sos odparuje. Gotujemy makaron al dente. Podajemy makaron z sosem mięsnym, posypany serem i udekorowany listkami bazylii.
kołczu
gosia.r
jaNina
Ja zapisałam go na stałe do menu i gorąco polecam!
Jak tylko będę miała wolna chwilkę - postanowiłam sama zagnieść taki makaron. Mam tylko dylemat ile dodać chili na 500 g maki :P
Netka
anemon
jaNina
Cały urok dania tkwi w pikanterii makaronu.
Kupiłam go w jednym z supermarketów.
A sos w stylu sosu bolońskiego - myślę pasuje do tego makaronu najbardziej :)