Sposób przygotowania:
Makaron czossssssssssnkowy
Makaron włóż do dużej salaterki zalej ciepłą wodą i zostaw na 30 minut.Odcedź. W małej miseczce wymieszaj imbir,sos sojowy i 1 łyżkę oleju. Włóż kawałki tofu i odstaw na 10 minut. Następnie wyjmij tofu, ale marynatę zachowaj.
Nagrzej wok lub dużą patelnię, wlej olej, na rozgrzany wsyp czosnek i smaż kilka sekund. Włóż kawałki tofu i smaż nadal mieszając 4 minuty. Zdejmij na talerz i odstaw.
Rozgrzej w woku resztę oleju, wsyp cebule i smaż ją, ciągle mieszając przez 4 minuty. Cebula powinna się zeszklić i odrobinę zrumienić. Dodaj smażone tofu i chili, smaż przez 15 sekund na dużym ogniu, stale mieszając. Włóż makaron i smaż wszystko, ciągle mieszając przez 5 minut.
Wsyp kiełki soi(fasoli mung), kawałki szczypioru i posiekane orzechy. Dodaj tofu ciemny sos sojowy i zachowaną marynatę. Gorącą potrawę nałóż na duży półmisek, udekoruj i zjedz.
SMACZNEGO
Nagrzej wok lub dużą patelnię, wlej olej, na rozgrzany wsyp czosnek i smaż kilka sekund. Włóż kawałki tofu i smaż nadal mieszając 4 minuty. Zdejmij na talerz i odstaw.
Rozgrzej w woku resztę oleju, wsyp cebule i smaż ją, ciągle mieszając przez 4 minuty. Cebula powinna się zeszklić i odrobinę zrumienić. Dodaj smażone tofu i chili, smaż przez 15 sekund na dużym ogniu, stale mieszając. Włóż makaron i smaż wszystko, ciągle mieszając przez 5 minut.
Wsyp kiełki soi(fasoli mung), kawałki szczypioru i posiekane orzechy. Dodaj tofu ciemny sos sojowy i zachowaną marynatę. Gorącą potrawę nałóż na duży półmisek, udekoruj i zjedz.
SMACZNEGO