Sposób przygotowania:
Sos mięsno-pomidorowy do makaronu
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorącym przesmażamy cebulkę z czosnkiem. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy aż mięso zmieni kolor. Dodajemy wszystkie przyprawy i wodę, mieszamy, przykrywamy i gotujemy przez 10 min.
Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, mieszamy i ponownie gotujemy przez 10 min. W między czasie gotujemy makaron. Gotowy sos blendujemy ( ja zrobiłam to z uwagi na synka) lub nie.
Gorący makaron przekładamy na talerze. Polewamy sosem.
Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, mieszamy i ponownie gotujemy przez 10 min. W między czasie gotujemy makaron. Gotowy sos blendujemy ( ja zrobiłam to z uwagi na synka) lub nie.
Gorący makaron przekładamy na talerze. Polewamy sosem.