Sposób przygotowania:
Makaron z brokułami i innymi dodatkami
Papryki dokładnie myjemy, osuszamy pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w paski.
Cienką kiełbasę kroimy w niewielką kostkę.
Brokuła dzielimy na małe różyczki.
Na patelni na niewielkiej ilości oleju przesmażamy kiełbasę. Gdy będzie rumiana dorzucamy do niej paprykę i przez chwilę przesmażamy. Dodajemy makaron dokładnie mieszamy, wlewamy sok pomidorowy i dodajemy przyprawy do smaku. Całość gotujemy na średnim ogniu co chwilę mieszając, aż makaron wchłonie płyn. W międzyczasie różyczki brokuła gotujemy przez 3 minuty - nie dłużej - na parze, po czym dodajemy je do gotowego makaronu. Całość mieszamy. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Cienką kiełbasę kroimy w niewielką kostkę.
Brokuła dzielimy na małe różyczki.
Na patelni na niewielkiej ilości oleju przesmażamy kiełbasę. Gdy będzie rumiana dorzucamy do niej paprykę i przez chwilę przesmażamy. Dodajemy makaron dokładnie mieszamy, wlewamy sok pomidorowy i dodajemy przyprawy do smaku. Całość gotujemy na średnim ogniu co chwilę mieszając, aż makaron wchłonie płyn. W międzyczasie różyczki brokuła gotujemy przez 3 minuty - nie dłużej - na parze, po czym dodajemy je do gotowego makaronu. Całość mieszamy. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.