Sposób przygotowania:
Sos śmietanowo musztardowy
Cebule obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka na gorący olej. Smażymy na małym ogniu przez 3 minuty. Następnie dorzucamy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę.
Zalewamy wodą i przyprawiamy Kucharkiem. Dusimy pod przykryciem, aż marchewka będzie prawie miękka.
Następnie wlewamy śmietanę i dusimy jeszcze przez 5 minut.
Po tym czasie do sosu dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Na koniec zagęszczamy sos mąką rozrobioną w wodzie.
Sos podajemy z ziemniakami lub z kopytkami.
Zalewamy wodą i przyprawiamy Kucharkiem. Dusimy pod przykryciem, aż marchewka będzie prawie miękka.
Następnie wlewamy śmietanę i dusimy jeszcze przez 5 minut.
Po tym czasie do sosu dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Na koniec zagęszczamy sos mąką rozrobioną w wodzie.
Sos podajemy z ziemniakami lub z kopytkami.