eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1635]

Makaron Eli z sosem chrzanowym i mielonymi

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Została mi masa mięsna po przygotowaniu pulpetów więc usmażyłam kotlety mielone. Przygotowałam kremowy sos chrzanowo śmietanowy. Sos podałam z makaronem i kotletami mielonymi.

Makaron Eli z sosem chrzanowym i mielonymi

Składniki:

Makaron Eli z sosem chrzanowym i mielonymi

sos

dodatki

  • 300 g ulubionego makaronu - u mnie kręcone rurki
  • 6 usmażonych kotletów mielonych

Sposób przygotowania:

Makaron Eli z sosem chrzanowym i mielonymi

przygotowanie składników

Makaron Eli z sosem chrzanowym i mielonymi
Przygotować wszystkie składniki potrawy.

Cebulę obrać z łupinek i drobniutko pokroić. przygotować resztę składników.

przygotowanie sosu

Makaron Eli z sosem chrzanowym i mielonymi
Do usmażonej cebuli dodać chrzan, wodę i zmiksować.

W rondlu roztopić masło, dodać cebulę i usmażyć. Do cebuli dodać chrzan, wlać 1.2 litra wody, gotować około 10 minut i zmiksować.

przygotowanie sosu cd

Makaron Eli z sosem chrzanowym i mielonymi
Do sosu wlać śmietanę z mąką i zagotować.

Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do sosu. Całość doprawić do smaku solą, maggi i zagotować.

przygotowanie sosu cd

Makaron Eli z sosem chrzanowym i mielonymi
Kotlety mielone podgrzać w sosie chrzanowym.

Do gotowego sosu włożyć kotlety mielone i podgrzać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Makaron rozłożyć na talerze, polać sosem i wyłożyć kotlety mielone. Od razu podawać.

Smacznego!