Sposób przygotowania:
Makaron Eli z sosem chrzanowym i mielonymiprzygotowanie składników
Cebulę obrać z łupinek i drobniutko pokroić. przygotować resztę składników.
przygotowanie sosu
W rondlu roztopić masło, dodać cebulę i usmażyć. Do cebuli dodać chrzan, wlać 1.2 litra wody, gotować około 10 minut i zmiksować.
przygotowanie sosu cd
Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do sosu. Całość doprawić do smaku solą, maggi i zagotować.
przygotowanie sosu cd
Do gotowego sosu włożyć kotlety mielone i podgrzać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Makaron rozłożyć na talerze, polać sosem i wyłożyć kotlety mielone. Od razu podawać.
Smacznego!
eli_555
dziękuję
Szeptucha
eli_555
Dziękuję, było pysznie.