Sposób przygotowania:
Makaron z sosem mięsno – brokułowym
Brokuł dzielimy na małe różyczki i chwilę blanszujemy. Następnie odcedzamy i studzimy.Cebule obieramy i kroimy w plastry, wrzucamy na rozgrzany olej w rondelku i dusimy pod przykryciem.
Do miękkiej cebuli dorzucamy mięso mielone i smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Następnie przyprawiamy solą i mieszamy.
Do rondelka dolewamy sok pomidorowy i sos przyprawiamy pieprzem. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.
Na koniec dodajemy różyczki brokuła i gotujemy jeszcze przez 2 minuty. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i podajemy z gorącym sosem.
Do miękkiej cebuli dorzucamy mięso mielone i smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Następnie przyprawiamy solą i mieszamy.
Do rondelka dolewamy sok pomidorowy i sos przyprawiamy pieprzem. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.
Na koniec dodajemy różyczki brokuła i gotujemy jeszcze przez 2 minuty. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i podajemy z gorącym sosem.