Sposób przygotowania:
Makaron kokardki w trzech serach
Na lekko osolony wrzątek wrzucić makaron, ugotować i odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Kolejno dodać pokrojone sery, czyli mozzarellę, topiony i pleśniowy.
Wlać śmietanę, dodać czosnek niedźwiedzi, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość mieszać aż sery w pełni roztopią się, dolać wody z gotowania makaronu, aby sos był bardziej płynny. Wrzucić ugotowane kokardki oraz pokrojone kabanosy.
Wymieszać wszystkie składniki. Gotowe danie posypać uprażonymi orzechami pinii i pokrojonym świeżym koprem.
Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Kolejno dodać pokrojone sery, czyli mozzarellę, topiony i pleśniowy.
Wlać śmietanę, dodać czosnek niedźwiedzi, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość mieszać aż sery w pełni roztopią się, dolać wody z gotowania makaronu, aby sos był bardziej płynny. Wrzucić ugotowane kokardki oraz pokrojone kabanosy.
Wymieszać wszystkie składniki. Gotowe danie posypać uprażonymi orzechami pinii i pokrojonym świeżym koprem.