ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Makaron lekki wiosenny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekki wiosenny makaron :-)

Makaron lekki wiosenny

Składniki:

Makaron lekki wiosenny

 

  • makaron nitki
  • 3 rzodkiewki
  • 1/3 kalarepki
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • pędy bambusa
  • natka pietruszki sól, curry

Sposób przygotowania:

Makaron lekki wiosenny
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Rzodkiewki oczyszczamy, myjemy i kroimy w grubsze plasterki. Kalarepkę obieramy, kroimy w cienkie plastry. Pietruszkę myjemy i siekamy. Na patelnię wlewamy oliwę. czosnek obieramy, kroimy na pół i wkładamy do oliwy, smażymy minutę i wyciągamy czosnek, dodajemy ugotowany makaron, pokrojone rzodkiewki, pędy bambusa i kalarepkę, solimy i dodajemy curry, mieszamy energicznie, zostawiamy na patelni 3 minuty i zdejmujemy z ognia.

Tagi:

makaron