Sposób przygotowania:
Makaron na bogato
Papryki dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w paski.
Dokładnie umytą i osuszoną łopatkę kroimy w niewielką kostkę. Przesmażamy je na niewielkiej ilości tłuszczu.
Do przesmażonego mięsa dodajemy połowę pokrojonej wcześniej papryki i przez kilka sekund przesmażamy.
Zawartość patelni posypujemy mąką i dokładnie mieszamy, by mąka oblepiła mięso i paprykę. Przez chwilę smażymy.
Na patelnię wlewamy wodę i 500 ml soku pomidorowego. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia.
Gdy płyn zacznie wrzeć przykrywamy patelnie pokrywką, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy, aż mięso zmięknie.
Gdy mięso zmięknie na patelnię wlewamy resztę soku i doprowadzamy do wrzenia.
Gdy zacznie się gotować wrzucamy doń makaron oraz pozostałą paprykę.
Całość dokładnie mieszamy i gotujemy do miękkości.
Przed podaniem dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Dokładnie umytą i osuszoną łopatkę kroimy w niewielką kostkę. Przesmażamy je na niewielkiej ilości tłuszczu.
Do przesmażonego mięsa dodajemy połowę pokrojonej wcześniej papryki i przez kilka sekund przesmażamy.
Zawartość patelni posypujemy mąką i dokładnie mieszamy, by mąka oblepiła mięso i paprykę. Przez chwilę smażymy.
Na patelnię wlewamy wodę i 500 ml soku pomidorowego. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia.
Gdy płyn zacznie wrzeć przykrywamy patelnie pokrywką, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy, aż mięso zmięknie.
Gdy mięso zmięknie na patelnię wlewamy resztę soku i doprowadzamy do wrzenia.
Gdy zacznie się gotować wrzucamy doń makaron oraz pozostałą paprykę.
Całość dokładnie mieszamy i gotujemy do miękkości.
Przed podaniem dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Nina W.
Dinah
misia5
karola25
misia5
My też bardzo je lubimy :)