Sposób przygotowania:
Makaron z mięsem, pieczarkami i sosem
Mięso umyć i zmielić w maszynce. W woku rozgrzać oliwę, włożyć mielone mięso, oprószyć pieprzem, smażyć około 15 minut. Na patelni na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki, połączyć z mięsem, dodać koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, oregano i ketchup, wymieszać. W 1 szkl gorącej wody rozpuścić kostkę bulionową dodać do mięsa, dusić około 10 minut. Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, ułożyć farsz, posypać startym żółtym serem.