Sposób przygotowania:
Makaron z mięsem, pieczarkami i dynią
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miseczki, wymieszać z przyprawą do gyrosa i oliwę, przykryć i odłożyć przynajmniej na 1/2 godziny w chłodne miejsce. Następnie wyłożyć na rozgrzaną patelnię, podsmażyć. Przełożyć do rondla, wlać 1 szkl wody, dusić do miękkości. W międzyczasie na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę pieczarki, dynię i bakłażan. Połączyć z mięsem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką i papryką, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, polać sosem z mięsem i warzywami, podawać.