dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Makaron pappardelle ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szerokie wstążki makaronu z sosem ze szpinakiem aromatyzowanym czosnkiem to naprawdę błyskawiczne danie.

Makaron pappardelle ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron pappardelle ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Makaron pappardelle ze szpinakiem
Makaron ugotowałam w osolonym wrzątku. Cebulę i czosnek obrałam i drobno poszatkowałam, podsmażyłam na łyżce oleju przez 2 minuty cały czas mieszając i uważając, żeby się nie przypalił. Dodałam umyte liście szpinaku, przemieszałam, smażyłam chwilę (nie więcej jak 10 sekund, do momentu gdy listki zaczęły "więdnąć"). Dolałam śmietankę, doprawiłam solą i pieprzem i dusiłam całość 2 minuty. Do tak przygotowanego sosu przełożyłam makaron, wymieszałam i od razu podałam.
Makaron pappardelle ze szpinakiem
Drobno pokrojoną cebulę podsmażyłam z czosnkiem
Makaron pappardelle ze szpinakiem
Dodałam liście młodego czosnku smażyłam chwilę
Makaron pappardelle ze szpinakiem
Dolałam śmietankę i gotowałam dwie minuty
Makaron pappardelle ze szpinakiem
Do sosu przełożyłam ugotowany wcześniej makaron, przemieszałam i podałam