Jesteśmy tym co jemy

Jesteśmy tym co jemy

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Pappardelle ze szpinakiem i łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie danie z makaronem w roli głównej

Pappardelle ze szpinakiem i łososiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pappardelle ze szpinakiem i łososiem

 

  • 200 g świeżego szpinaku
  • 250 g makaronu pappardelle
  • 200 g wędzonego łososia w plastrach
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki serka Bieluch
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pappardelle ze szpinakiem i łososiem
W woku na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek. 

Dodajemy opłukany i osuszony szpinak, dusimy na małym ogniu około 5 minut. 



W międzyczasie gotujemy makaron al dente. 



Do szpinaku dodajemy jogurt i serek, doprawiamy do smaku i mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany makaron i pokrojonego w paski łososia - mieszamy i gotowe. 



Smacznego :)
Pappardelle ze szpinakiem i łososiem
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę i czosnek
Pappardelle ze szpinakiem i łososiem
Następnie wrzucamy szpinak i dusimy 5 minut
Pappardelle ze szpinakiem i łososiem
Gdy szpinak zwiędnie dodajemy jogurt i serek
Pappardelle ze szpinakiem i łososiem
Na koniec dodajemy makaron i wędzonego łososia