Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron penne z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Penne z mięsem i warzywami to przysmak moich domowników.

Makaron penne z mięsem i warzywami

Składniki:

Makaron penne z mięsem i warzywami

 

  • 20 dag makaronu penne
  • 20 dag piersi z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka siekanego szczypioru
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron penne z mięsem i warzywami
Marchewki obrać i pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju wraz z posiekaną cebulą. Podlać niedużą ilością wody, dodać pokrojone marchewki i dusić pod przykryciem do miękkości (odparować wodę) Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować all-dente w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze. Na wierzch wyłożyć mięso z warzywami i posypać posiekanym szczypiorem.