Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Makaron po chińsku z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wężyk na kolacji u smoka to danie zjadał

Makaron po chińsku z warzywami

Składniki:

Makaron po chińsku z warzywami

 

  • 50 dag makaronu ryżowego nitki lub wstążki
  • 10 - 12 grzybów shitake
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki miałkiego cukru
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Makaron po chińsku z warzywami
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ostrym nożem pokrój grzyby i cebulę w cienkie plasterki. Podgrzej wok lub dużą patelnię, zagrzej jedną łyżkę oleju sezamowego. Na gorący olej wrzuć cebulę i grzyby,smaż dwie minuty, mieszając. Starannie odcedzony makaron włóż na patelnię do grzybów i cebulki, wlej sos sojowy, ocet balsamiczny, wsyp cukier i posól do smaku. Smaż ciągle mieszając, przez minutę, wlej resztę oleju sezamowego i zaraz podawaj.