dziubek123

dziubek123

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Makaron po rusku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste, tanie, a zarazem niezwykle smaczne. Sprawdza się w sytuacjach, gdy musimy przygotować coś na szybko.

Makaron po rusku

Składniki:

Makaron po rusku

 

  • Na dwie porcje:
  • 1 duży ziemniak,
  • pół kostki białego sera,
  • 1 mała cebula,
  • sól, pieprz,
  • olej,
  • makaron świderki (ilość według uznania)

Sposób przygotowania:

Makaron po rusku
Ugotuj ziemniaka, wystudź go i rozetrzyj z białym serem. Obierz cebulę, drobno posiekaj i usmaż na oleju na złocisty kolor. Dodaj do ziemniaka z serem, wymieszaj i przypraw solą i dużą ilością pieprzu. Następnie w lekko osolonej wodzie ugotuj makaron. Odcedź go. Podawaj z ziemniakami i serem. Smacznego!

Tagi:

makaron sery ser