Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Makaron po rusku - na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron z białym serem, zeszkloną na maśle cebulą i szyneczką to smaki mojego dzieciństwa. Wracam do nich bardzo często !

Makaron po rusku - na ciepło

Składniki:

Makaron po rusku - na ciepło

 

  • 1 biała cebula
  • 100 g szynki
  • 1 - 2 łyżki masła
  • około 150/200 g makaronu (u mnie pozostałość z obiadu)
  • 1 kostka sera biała
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Makaron po rusku - na ciepło
Cebulę kroję w kostkę, szynkę w paseczki. Na patelni szklę do cebulę, dodaję szynkę i chwile przesmażam. 

makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. (można użyci makaronu który pozostał z obiadu).

Makaron przekładam na patelnie, podsmażam całość, wkruszam biały ser, doprawiam solą i pieprzem - mieszam. Podaję na ciepło.

Tagi:

danie makaron