Sposób przygotowania:
Naleśniki z warzywami
Z mąki, mleka, wody, jajka, oleju i szczypty soli przygotować ciasto na naleśniki. Wysmażyć placki.
Cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno pokroić. Zeszklić na rozgrzanym oleju. Paprykę pokroić w cienkie słupki, pora w półkrążki, a seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do cebuli i dusić jeszcze kilka minut aż warzywa zmiękną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i pokrojony koper.
Farsz nałożyć na naleśniki i złożyć w kopertę, posypać startym serem. Aby ser się roztopił naleśniki zapiec w piekarniku lub chwilę podsmażyć na patelni.
Cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno pokroić. Zeszklić na rozgrzanym oleju. Paprykę pokroić w cienkie słupki, pora w półkrążki, a seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do cebuli i dusić jeszcze kilka minut aż warzywa zmiękną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i pokrojony koper.
Farsz nałożyć na naleśniki i złożyć w kopertę, posypać startym serem. Aby ser się roztopił naleśniki zapiec w piekarniku lub chwilę podsmażyć na patelni.