Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka w marynacie cytrynowo-pomarańczowej
Oczyszczone piersi przekrój na pół.Cytrynę i pomarańczę umyj i dobrze sparz. Zetrzyj skórkę obieraczką lub na tarce . Otartą przełóż do salaterki, zalej sokiem pomarańczowym i sokiem z cytryny. Następnie dodaj 2 łyżki oliwy, gałązki pietruszki, łyżeczkę pieprzu czerwonego . Na koniec dodaj kilka ząbków czosnku pokrojonych na ćwiartki. Dzięki niemu marynata głębiej wniknie w mięso.
Mięso obtocz w marynacie, przykryj i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Potem wyczyść mięso z marynaty i grilluj z każdej strony ok. 10 minut.
Pyszny dodatek do obiadu.
Mięso obtocz w marynacie, przykryj i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Potem wyczyść mięso z marynaty i grilluj z każdej strony ok. 10 minut.
Pyszny dodatek do obiadu.