Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka w młodej kapuście
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Kapustę czyścimy i kroimy, przekładamy do miski. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do kapusty. Posypujemy solą i mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski, wsypujemy przyprawy i mieszamy. Odstawiamy.
Kapustę z marchewką odciskamy z nadmiaru płynu i wkładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy.
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy do kapusty i gotujemy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku
Kapustę z marchewką odciskamy z nadmiaru płynu i wkładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy.
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy do kapusty i gotujemy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku