Sposób przygotowania:
Sos do spaghetti na bazie ajvaru
Mięso mielone przekładamy na patelnię i smażymy. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką mieloną papryka, oregano.
kiedy mięso będzie dobrze usmażone dodaję ajvar i puszkę pomidorów. Podlewam delikatnie wodą i duszę pod przykryciem ok 10-15 minut.
Na końcu wsypuję posiekany koperek/szczypiorek lub natkę.
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Kiedy będzie gotowy mieszam go z sosem, przekładam na talerze. Można jeszcze posypać żółtym startym serem.
kiedy mięso będzie dobrze usmażone dodaję ajvar i puszkę pomidorów. Podlewam delikatnie wodą i duszę pod przykryciem ok 10-15 minut.
Na końcu wsypuję posiekany koperek/szczypiorek lub natkę.
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Kiedy będzie gotowy mieszam go z sosem, przekładam na talerze. Można jeszcze posypać żółtym startym serem.