Sposób przygotowania:
Szaszłyki drobiowe z papryką
Mięso oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę. Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy na ćwiartki i rozwarstwiamy. Na patyki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso, paprykę i cebulę.
Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką, odstawiamy do lodówki na pół godziny. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na 10 min.
Smacznego:-)
Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką, odstawiamy do lodówki na pół godziny. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na 10 min.
Smacznego:-)