Sposób przygotowania:
Tartaletki Eli z rybą, grzybami i warzywamiprzygotowanie składników
Marchewki obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
.Cukinię opłukać i odciąć końcówki. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Paprykę opłukać, usunąć szypułkę i nasiona.. paprykę pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Przygotować mrożone podgrzybki.
przygotowanie składników cd
Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie warzyw
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, marchewkę i smażyć 5 minut.
przygotowanie warzyw cd
Do cebuli z marchewką dodać paprykę i chwilę smażyć.
przygotowanie warzyw cd
Do warzyw dodać cukinię i chwilę smażyć razem.
przygotowanie warzyw cd
Do warzyw dodać podgrzybki, chwilę smażyć i ostudzić. Warzywa doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
przygotowanie ryby
Mintaja rozmrozić, pokroić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę posmarować olejem i oprószyć solą i pieprzem.
przygotowanie tartaletek
Dwie duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Dwa opakowania ciasta pokroić na sześć części każde. Trzecie opakowanie ciasta pokroić na centymetrowe paski.
Ciasto położyć na blachy, Jajko roztrzepać z mlekiem. Brzegi w koło ciasta posmarować jajkiem i nakleić paski.
przygotowanie tartaletek cd
Na środku ciasta ułożyć po kawałku ryby. W koło ryby wyłożyć warzywa z grzybami. Brzegi ciasta posmarować jajkiem. Blachy z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni z termoobiegiem lub 220 stopni C góra - dół. Piec 30 minut, wyjąć na chwilę z piekarnika i posypać serem.
Blachy z ciastem włożyć z powrotem do piekarnika i piec chwilę aż ser się rozpuści. Od razu podawać.
Smacznego!