Sposób przygotowania:
Makaron razowy w brokułowej chmurce
Makaron gotujemy al dente. Brokuł po umyciu dzelimy na różyczki , po czym gotujemy w osolonym wrzątku około 8 minut.
Na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy do niego stopniowo śmietanę i większą część startego sera. (Pozostawiamy odrobię do posypania wierzchu potrawy). POdgrzewamy sos , cały czas mieszając, aż będzie miał jednolitą konsystencję. Uwaga! NIe dopuszczamy do wrzenia! Do sosu wrzucamy różyczki brokuła. Solimy, jeśli jest taka potrzeba. Mieszamy sos z makaronem. Posypujemy pozostałym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.
Na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy do niego stopniowo śmietanę i większą część startego sera. (Pozostawiamy odrobię do posypania wierzchu potrawy). POdgrzewamy sos , cały czas mieszając, aż będzie miał jednolitą konsystencję. Uwaga! NIe dopuszczamy do wrzenia! Do sosu wrzucamy różyczki brokuła. Solimy, jeśli jest taka potrzeba. Mieszamy sos z makaronem. Posypujemy pozostałym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.
jaNina
przejs