iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron razowy z fasolką i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Makaron razowy z fasolką i groszkiem

Makaron razowy z fasolką i groszkiem

Składniki:

Makaron razowy z fasolką i groszkiem

 

  • 1/2 opakowania Makaron razowy
  • 1 garść fasolka szparagowa
  • 1/2 puszki groszek konserwowy
  • 1 łyżeczka przyprawa uniwersalna
  • Sól morska
  • 1 łyżeczka masła
  • 10 dag sera żółtego
  • natka pietruszki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron razowy z fasolką i groszkiem
Makaron razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Fasolkę obieramy , przebieramy odcinamy końce i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy na pół. Groszek zielony odcedzamy z zalewy. Na patelni na masełku podsmażamy fasolkę , dodajemy makaron i groszek. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy starty zółty ser i ozdabiamy natkną pietruszki.