iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron razowy z pstrągiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pomysł na zdrowy obiad z makaronu razowego do tego kawałki pstrąga gotowanego na parze , pieczarki marchewka i groszek zielony - smacznie , zdrowo i lekko

Makaron razowy z pstrągiem i pieczarkami

Składniki:

Makaron razowy z pstrągiem i pieczarkami

 

  • 1/2 opakowania Makaron razowy
  • 3 marchewki
  • 1 szklanka groszku zielonego
  • 2 filety z pstrąga
  • 1 łyżka masło
  • pieprz czarny grubo mielony
  • Sól morska
  • sos sojowy
  • 1 cebula

 

Sposób przygotowania:

Makaron razowy z pstrągiem i pieczarkami
Filet z pstrąga gotujemy na parze solimy do smaku. Ugotowane mięso kroimy na kawałki. Cebulę obieramy z łupiny. Makaron razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Marchewkę obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Groszek mrożony przelewamy wodą i odsączamy. Pieczarki oczyszczamy np za pomocą pędzelka , kroimy w plasterki , cebule siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę. Dodajemy pokrojone pieczarki. Marchewkę z groszkiem gotujemy w osolonej wodzie ok 6 min. Odcedzamy i dajemy na patelnie do pieczarek. Chwilę smażymy.Na patelnie do warzyw dajemy ugotowany makaron. Mieszamy . doprawiamy do smaku sosem sojowym , solą morską i pieprzem. Na koniec dodajemy kawałki pstrąga . Lekko mieszamy i podajemy.