Sposób przygotowania:
Makaron "reginelle" z boczkiem i pieczarkami
Makaron ugotowałam al dente w osolonym wrzątku. Boczek pokroiłam w słupki, paprykę w kostkę, a pieczarki w pół-plastry. Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju rzepakowego, wrzuciłam boczek, przesmażyłam chwilę i dodałam paprykę. Smażyłam mieszając ok. 8 minut – do momentu gdy papryka lekko zmiękła. Następnie dorzuciłam pieczarki, sól, pieprz, chili i tymianek. Smażyłam kolejne 5 minut. Po tym czasie wlałam śmietankę, doprawiłam łyżką ketchupu, zagotowałam. Do gorącego sosu włożyłam makaron, wymieszałam, podałam posypany natką pietruszki.
![Makaron "reginelle" z boczkiem i pieczarkami Makaron "reginelle" z boczkiem i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-reginelle-z-boczkiem-i-pieczarkami-342100.jpg)
![Makaron "reginelle" z boczkiem i pieczarkami Makaron "reginelle" z boczkiem i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-reginelle-z-boczkiem-i-pieczarkami-342101.jpg)
![Makaron "reginelle" z boczkiem i pieczarkami Makaron "reginelle" z boczkiem i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-reginelle-z-boczkiem-i-pieczarkami-342102.jpg)
![Makaron "reginelle" z boczkiem i pieczarkami Makaron "reginelle" z boczkiem i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-reginelle-z-boczkiem-i-pieczarkami-342103.jpg)
darmiona