Sposób przygotowania:
makaron z boczkiem 6
Wstawiamy w garnku wodę na makaron. Do gotującego się makaronu wsypujemy makaon i gotujemy na pół miękko. Przelewamy na cedzak. Następnie wykładamy w naczynie żaroodporne. Boczek kroimy w grubą kotkę. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Smażymy razem cebulę z boczkiem na oleju. Pieczarki obgotowujemy i kroimy w talarki , dodajemy na patelnię do boczku i cebuli. Dusimy ok 10 minut. Papryk kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Przyprawiamy solą i pieprzem . Dodajemy łyżkę koncentratu i dusimy jeszcze ok 4 minut podlewając sokiem z papryki marynowanej. Makaron posypujemy oregano. Wykładamy farsz na makaron. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 25 minut, wyjmujemy po tym czasie i trzemy na tarce o grubych oczkach serk Ponownie wkładamy do piekarnika na 15 minut. Smacznego
Pan Zmieszany