Sposób przygotowania:
Makaron rurki z boczkiem i pieczarkami
Nastawić w dużym garnku osoloną wodę . Do wrzącej wrzucić makaron i ugotować.
W tym czasie kiedy makaron się gotuje usmażyć na kilku łyżkach oleju pokrojony w paseczki boczek .Potem dołożyć pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć na rumiano .Wlać śmietankę i dusić na małym gazie aż lekko zgęstnieje .Doprawić koncentratem pomidorowym , oregano , pieprzem. Makaron odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać .Posypać natką pietruszki i zaraz podawać .
W tym czasie kiedy makaron się gotuje usmażyć na kilku łyżkach oleju pokrojony w paseczki boczek .Potem dołożyć pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć na rumiano .Wlać śmietankę i dusić na małym gazie aż lekko zgęstnieje .Doprawić koncentratem pomidorowym , oregano , pieprzem. Makaron odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać .Posypać natką pietruszki i zaraz podawać .
elzbieta8960
alicjab312
Dziękuję - pomyliłam się - dodaje sie tylko pól szklanki .Poprawię .