alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Makaron rurki z boczkiem i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czasem robię taki makaron z tym co jest w domu

Makaron rurki z boczkiem i pieczarkami

Składniki:

Makaron rurki z boczkiem i pieczarkami

 

  • 30 dag makaronu rurki
  • 20 dag pieczarek
  • 10 dag wędzonego boczku
  • czosnek granulowany
  • pieprz mielony
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • olej do podsmażenia
  • sól
  • suszone oregano
  • natka pietruszki.

 

Sposób przygotowania:

Makaron rurki z boczkiem i pieczarkami
Nastawić w dużym garnku osoloną wodę . Do wrzącej wrzucić makaron i ugotować.
W tym czasie kiedy makaron się gotuje usmażyć na kilku łyżkach oleju pokrojony w paseczki boczek .Potem dołożyć pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć na rumiano .Wlać śmietankę i dusić na małym gazie aż lekko zgęstnieje .Doprawić koncentratem pomidorowym , oregano , pieprzem. Makaron odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać .Posypać natką pietruszki i zaraz podawać .

Tagi:

makaron